eTwinning

Okulumuz bünyesinde yürütülen eTwinning projeleri hakkındaki bilgiler, duyurular ve yapılan etkinliklerin haberleri bu alanda paylaşılmaktadır.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Selçuk Eleser ve Ahu Arslantürk'ün, Gölcük Ulaşlı Nuri Bermek İlkokulu öğretmeni  Ülkü Akçay ile kuruculuğunu üstlendiği "O'nun Sayesinde" eTwinning projesi, öğrencileri ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün örnek yaşamı hakkında bilinçlendirmek amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Bir çok il ve ilçeden katılımcı öğretmen ve öğrencilerin desteğiyle proje her geçen gün güçlenmektedir.

Proje Atatürk Haftası, Öğretmenler Günü, Çocuk Hakları Günü, İnsan Hakları Günü, Atatürk Kronolojisi, Atatürk'ün Eğitim Hayatı ve Kitapları, Kadın Hakları Günü, İstiklal Marşının Kabulü, Şehitler Günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi birçok konuyu içermektedir. Yapılan çalışmaların yılsonunda büyük bir sergi ile sunumu planlanmaktadır.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden Selçuk Eleser'in kuruculuğunu yaptığı 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yıllarında hem Ulusal Kalite Etiketi hem de Avrupa Kalite Etiketi ödüllerine layık görülen İnsanca, Pek İnsanca adlı projeler serisi bu yıl da çok geniş bir katılımcı sayısı ile (4 farklı eğitim kademesinde 50'den fazla paydaş okulla birlikte) faaliyetlerine başladı.

İnsanca, Pek İnsanca Projesinin çalışma planı, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretim Programı içerisinde yer alan "Değerler" ve "Yetkinlikler" bölümünü esas almıştır. Bu doğrultuda çalışmalarını Toplum Hizmeti, Sosyal Sorumluluk , Teknolojik Entegrasyon ve Öğrenme-Öğretme yaklaşımları olarak dört aşamada gerçekleştirmektedir.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Selçuk Eleser'in kuruculuğunu yaptığı ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılında hem Ulusal Kalite Etiketi hem Avrupa Kalite Etiketi ödülüne layık görülen İnsanca, Pek İnsanca Projesi bu yılda çok geniş bir katılımcı sayısı ile (19 ülkeden toplam 51 proje paydaşı) faaliyetlerine başladı.

İnsanca, Pek İnsanca Projesi çalışma planı Milli Eğitim Bakanlığı Öğretim Programı içerisinde yer alan "Değerler" ve "Yetkinlikler" bölümünü esas almıştır. Bu doğrultuda çalışmalarını Toplum Hizmeti, Sosyal Sorumluluk , Teknolojik Entegrasyon ve Öğrenme-Öğretme yaklaşımları olarak dört aşamada gerçekleştirmektedir.

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Selçuk Eleser ülke genelinde geniş kapsamlı bir eTwinning projesi başlatmıştır. Eğitimcinin eğitimini merkeze alan projede; öğretmenlere eTwinning Projeleri üretebilme eğitimi kapsamında özellikle proje tabanlı öğrenme, işbirliğine dayalı öğrenme, teknolojik yetkinlikler (web2.0 araçları), yenilikçi yaklaşımlar ve 21.yy becerileri gibi konularda eğitim verilmektedir. Yüz yüze eğitime ara verilmek zorunda kalınan bu karantina günlerinde, uzaktan eğitim büyük önem kazanmıştır. Bu anlamda verimli bir çalışma olarak değerlendirilen projeye kısa sürede ülke çağında 843 öğretmen başvuru yapmıştır. Bunların 687'si projeye dahil edilmiştir.

Başvuru Formu İçin TIKLAYINIZ