İyilik Dedektifi e Twining Ptojesi

11-10-2023

Twinning eşleşmek bir araya gelmek demektir. eTwinning ise bunun internet üzerinden yapılan şeklidir.

eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

Avrupa Birliği Ülkeleri ve Komşularında Bulunan Okullar Arasında Ortaklıklar Kurmayı Böylece Öğretmenler – Öğrenciler ve Okullar Arasında Sosyal ve Kültürel İşbirliği Geliştirmeyi Amaçlayan Online Bir Platformdur.

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, yurt içi ve yurt dışı ortaklarla projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için tüm okulların katılabileceği güvenli bir online platform sunmaktadır.

eTwinning Portalına Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyindeki Okulların Hepsi Katılabilir.

İyilik Dedektifi (Kindness Detective)

Türkiye'de ortaokul öğrencilerine eğitim veriyoruz ve öğrencilerimizin yaşları 10-14 arasında değişiyor. İlk hedefimiz öğrencilerimizin iyi davranışlarını pekiştirmek ve kartopu etkisiyle bu davranışların artmasını ve kalıcı hale gelmesini sağlamak. Biz öğretmenler olarak bunu onlar için hem kalıcı hem de eğlenceli hale getirmek istiyoruz. Bu proje süresince müfredatlarında yer alan bu davranışları hayatlarına entegre ederek akranlarında farkındalık yaratacaklar, pekiştirilen bu davranışlar ile öğrencilerin yaşadığı akran zorbalığının en aza indirilmesi sağlanarak öğrencilerde hayat boyu öğrenmenin gerçekleşmesi, iyi oluşun bulaşıcı etkisi ile akranları arasında gizli öğrenmenin olması hedeflenmektedir. Öğrenciler yakın çevrelerinden ve kendi yaş gruplarından başlayarak her yaş grubundaki insanlara ve tüm canlılara yardım ederek bu olumlu davranışların kendi hayatlarına nasıl yansıdığını keşfedeceklerdir. Projemizin temaları sosyal sorumluluk projeleri ile bütünleştirilerek işbirliği ve dayanışma ile sürdürülecektir.

11-10-2023

14-12-2023

14-12-202314-12-2023

EYLÜL AYI

• Projemizin logo ve afiş tasarımıyapıldı.
  • Öğretmen tanıtımı yapıldı
  • Esep hesapaları oluşturuldu.
  • Yurtdışı paydaş okullarındaki öğretmenlerle kontak kuruldu.
  • Öğren ve öğretmen takımları kuruldu

24-11-202324-11-2023

08-12-202308-12-202308-12-2023

EKİM AYI (SOKAK HAYVANLARINA YARDIM)

• AYLIK PORJE KONUSU İÇİN TOPLANTILAR DÜZENLENDİ
  • SOKAK HAYVANLARIMIZ İÇİN BARANAKLAR TASARLADIK
  • TASARLANAN BARINAKLAR OKULUMA VE ÇEVRİMİZDEKİ UYGUN ALANLARA DOSTALARIMIZ İÇİN YERLEŞTİRİLDİ
  • KEDİLER İÇİN MAMA KUŞLAR İÇİN TEMİN EDİLDİ
  • SINIF PANOLARI AYIN KONUSUYLA SÜSLENDİ
  • ORTAK HAZIRLANNAN BİR SUNUYLA TÜM PAYDAŞ OKULLAR ÖĞRENCİLERE SEVGİSİ AŞILADI.
  • İLK DEFA YURD DIŞINDAKİ ÖĞRENCİLER İLE ÖĞRENCİLERİMİZ VİDEO KONFERANS DÜZENLEDİ.

KASIM AYI (BAKIM EVİ ZİYARETİ)

• AYLIK PROJE KONUSU TOPLANTISI YAPILDI
  • HUZUREVİ VE SEVGİ EVİ ZİYARETİ DÜZENLENDİ
  • ÖĞRENCİLER YAŞLI BÜYÜKLERİYLE SOHBETLER EDİP ZOOM ÜZERİNDEN GELENEK GÖRENEK TEMALI VİDEO KONFERANS YAPTI
  • PROJE PANO ÇALIŞMASI YAPILDI
  • OKULLARIMIZIN YAKINLARINDAKİ BÜYÜKLERİMİ OKULLARIMIZDA MİSAFİR EDİP EĞLENCELİ VAKİTLER GEÇİRDİ
  • PADLET UYGULAMASINDAN BULMACA SORU HAZIRLANARAK YAŞLILARIMIZA HEDİYE ETTİK

13-12-202313-12-202313-12-202313-12-2023

ARALIK AYI (GÖRME ENGELLİ BİREYLER İÇİN SESLİ KİTAP)

• AYLIK PROJE KONUSU TOPLANTISI YAPILDI
  • GÖRME ENGELLİ OKULLAR VE BİRİMLER ARANARAK SESLENDİRİLECEK KİTAP İHTİYACI BELİRLENDİ.
  • ÖĞRENCİ GÖREV DAĞILIMLARI YAPILDI
  • ORTAOKUL GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN LGS SORU BANKASI SESLENDİRİLDİ.
  • ÖĞRENCİLERİMİZ GÖRME ENGELLİ BİREYLER KONULU VİDEOLAR İZLEYEREK BİR HAYLİ YAZABİLECKLERİ BİR KİTABIN KAPAĞINI TASARLADILAR.
  • BÜYÜKLERİMİZDEN ÖĞRENDİĞİMİZ VE KONUŞMAYI KAYIT ALTINA ALDIĞIMIZ GELENEKSEL YEMEK TARİFLERİNİ GÖRME ENGELLE BİREYLERİMİZE ULAŞTIRDIK

İYİLİK DEDEKTİFİ PROJEMİZ ULUS GAZETESİNDE HABER YAPILDI

14-12-2023